Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tudatosság

2011.01.31

Mostanában azt figyeltem meg napról napra, emberről emberre, növekszik a tudatosságunk. Ez jó jel!!! Azt hiszem az embereknek kezd nagyon elegük lenni az egymás elleniségből és ezen belső indíttatásra lassan kezdetét veszi az egymással való együttműködés fogalma. Ez ma már tömeges méreteket kezd ölteni és még az is aki nem hisz, vagy nem foglalkozik ezoterikával, spiritualitással, óhatatlanul összekapcsolódik az áramlattal és ösztönösen arra halad, ahová a többiek, vagyis ráhangolódik az egészre. 

Örömmel tapasztalom, hogy bár még mindig rengeteg a külvilágban a gond és a probléma, valahogy mégis  (talán éppen ezért) a többség kezdi érezni, hogy azokat csakis összetartással és egymásra hangolódással lehet "leküzdeni". Fokról fokra nő az emberségesség, az együttérzés, az együtt működés aránya. Lehet, hogy most csak "kis" dolgokban mutatkozik meg, de biztos vagyok benne, hogy ott kell kezdeni. Nem minden változás érkezik az életünkbe nagy robajjal. Van ami szép lassan bekúszik.

Egyre többen és jobban kívánják  a nyugalmat behozni az életükbe és talán ezért is kerülik a konfliktust. Azt gondolom több évszázados - évezredes acsarkodás éppen elég volt már nekünk. Sajnos azonban még mindig sokan vannak akik összekeverik a konfliktus kerülést azzal, hogy nem vállalom a felelősséget a tetteimért, vagy az egész életemért. Ezt még tanulni kell. Azt, hogy vállalhatom magamat anélkül hogy vitába vagy veszekedésbe torkollna saját érdekeim védelme, de természetesen ehhez megfelelő partnerek is kellenek, akik kellőképpen elfogadóak és szelídek annak megoldásához. Tehát nem csak a felvállalást, az elfogadást is el kell még sajátítanunk, de már elég jó úton haladunk úgy hiszem. Rengeteg könyv áll a rendelkezésünkre, hogy segítsen az effajta mentalitást elsajátítanunk magasabb megvilágásba helyezve önmagunkat és saját külső, illetve belső világunkat. Így ha valaki keres, az talál....

Az első jelek már ott vannak, az első rügyek már kipattantak, azt gondolom szép tavasz vár Ránk barátaim.....!!!!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.